Opnieuw moeten de vaccinaties van de Moderna in Okinawa, Japan, worden stopgezet, nu er “zwarte substanties” in de flesjes zijn gevonden

opnieuw-moeten-de-vaccinaties-van-de-moderna-in-okinawa,-japan,-worden-stopgezet,-nu-er-“zwarte-substanties”-in-de-flesjes-zijn-gevonden

29-08-21 11: 20: 00,

De prefectuur van Okinawa heeft de vaccinatie van Moderna stopgezet nadat er onbekende stoffen waren aangetroffen in een flesje van het medicijn. Deze maatregel werd genomen nadat Japan 1,6 miljoen doses Moderna van een andere partij had teruggetrokken wegens bezorgdheid over verontreiniging.

Volgens de Japanse openbare omroep NHK werden in injectiespuiten en een injectieflacon zwarte stoffen ontdekt, terwijl in een andere injectiespuit met een dosis Moderna-vaccin ongeïdentificeerde roze stoffen werden aangetroffen.

De regering van Okinawa zei zondag in een verklaring dat zij het gebruik van de Moderna-vaccins opschortte nadat “in sommige van deze vaccins vreemde stoffen waren ontdekt”.

Takeda Pharmaceutical, de Japanse binnenlandse distributeur van het Moderna-vaccin, zal naar verwachting onderzoeken of de vermoedelijke besmetting zich tijdens de productie heeft voorgedaan en hierover overleg plegen met het ministerie van Volksgezondheid, meldde NHK.

De ontdekking kwam slechts drie dagen nadat Japan het gebruik had opgeschort van meer dan 1,6 miljoen doses Moderna die waren verspreid onder 863 vaccinatiecentra in het hele land.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: