VS bevordert gebruik gezichtsherkenning

vs-bevordert-gebruik-gezichtsherkenning

29-08-21 05: 40: 00,

GAO-rapport zegt dat Amerikaanse federale agentschappen van plan zijn meer gebruik te maken van gezichtsherkenning

Driekwart van de Amerikaanse federale agentschappen die zijn ondervraagd voor een rapport van het Government Accountability Office (GAO) maken al gebruik van gezichtsherkenning, en meer dan 40 procent is van plan om hun gebruik van de technologie tegen 2023 uit te breiden. Verscheidene agentschappen maken gebruik van commerciële partners zoals Clearview AI, meestal beginnend met gratis tests. Een volledige lijst van commerciële partnerschappen die in het verslag worden vermeld, is hieronder te vinden.

Recente aankondigingen over toegekende en aanbestede biometriecontracten bevestigen de belangstelling van de overheid voor een intensiever gebruik van dergelijke technologieën, en uit de onderzoeksresultaten blijkt dat binnenkort contracten met Idemia, Veritone en Clearview AI zullen worden ondertekend.

Het gebruik varieert van rechtshandhaving tot het ontgrendelen van dienstsmartphones door werknemers. Achttien van de 24 ondervraagde agentschappen maakten gebruik van 2020 gezichtsherkenningstechnologie (FRT), en ook het Department of Transportation onderzocht deze technologie in het kader van een onderzoek. De meest voorkomende toepassing was digitale toegang: 16 autoriteiten gemeld

” Lees verder

%d bloggers liken dit: