Wie heeft er baat bij de zelfmoordaanslag in Kabul?

wie-heeft-er-baat-bij-de-zelfmoordaanslag-in-kabul?

29-08-21 05: 47: 00,

Door Pepe Escobar: Hij is een Braziliaanse journalist die een column schrijft, The Roving Eye, voor Asia Times Online en commentator is bij de Russische zender RT en de Iraanse zender Press TV. Hij schrijft regelmatig voor de Russische nieuwszender Sputnik News en schreef eerder veel opiniestukken voor Al Jazeera.

ISIS-Khorasan wil de Afghanen en de buitenwereld bewijzen dat de Taliban de hoofdstad niet kunnen beveiligen.

De afschuwelijke zelfmoordaanslag in Kaboel voegt een extra vector toe aan een reeds verhitte situatie: hij wil de Afghanen en de buitenwereld bewijzen dat het ontluikende Islamitisch Emiraat Afghanistan niet in staat is de hoofdstad te beveiligen.

Op dit moment zijn ten minste 103 mensen – 90 Afghanen (waaronder ten minste 28 Taliban) en 13 Amerikaanse soldaten – gedood en ten minste 1.300 gewond geraakt, volgens het Afghaanse ministerie van Volksgezondheid.

De verantwoordelijkheid voor de bomaanslag werd opgeëist via het Telegram-kanaal van Amaq Media,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: