Zul je je slaafsheid liefhebben?

zul-je-je-slaafsheid-liefhebben?

29-08-21 05:47:00,

Aldous Huxley, een Engelse schrijver en filosoof, schreef bijna 50 boeken, waarvan het bekendste “Brave New World” is, een dystopische science-fiction roman die in 1932 werd gepubliceerd. De wereld in de roman is een futuristische wereld gebaseerd op wetenschap en technologie. Emoties en het gevoel van individualiteit worden geëlimineerd, te beginnen in de kindertijd, door het gebruik van conditionering, schrijft Dr. Mercola.

Het is een fictief werk, maar de concepten waarop het is gebaseerd, waaronder de macht om mensen te conditioneren om een abnormale staat van leven te accepteren, zijn dat niet. In de video hierboven kunt u een interview met Huxley uit 1962 beluisteren, waarin hij spreekt over het gebruik van overreding en conditionering om ultieme macht en controle over de samenleving te krijgen.

“Als je een bevolking voor altijd onder controle wilt houden, moet je een zekere mate van instemming hebben,” zegt hij. Zijn woorden klinken griezelig waar in 2021.

Mensen conditioneren om van slavernij te houden

Frederick Douglas zei ooit: “Wanneer een slaaf een gelukkige slaaf wordt, heeft hij effectief afstand gedaan van alles wat hem menselijk maakt.” Hoe komt een mens op het punt dat hij van zijn slavernij houdt, of toestemt te leven in, en zelfs geniet van, een toestand waarin hij niet zou moeten verkeren?

Vaak gebeurt dat door middel van terroristische technieken. Hoewel het woord geweld impliceert, combineren sommige van de meest diepgaande en gevaarlijke technieken methoden van terreur met methoden van acceptatie, zegt Huxley. Door elementen van overreding toe te voegen, is het mogelijk voor een controlerende oligarchie om mensen van hun slavernij te laten houden.

In 1957 publiceerde William Sargant “Battle for the Mind,” (Strijd om het Verstand) waarin hij ingaat op de technieken die gebruikt worden door evangelisten, psychiaters en politici om overtuigingen en gedrag te veranderen. Religieuze leiders produceren bekeringen, zegt Huxley, door de psychologische stress te verhogen, door over de hel te praten, en vervolgens deze stress los te laten door een hemel in het vooruitzicht te stellen. Krijgsgevangenen kunnen op dezelfde manier worden gehersenspoeld en onder druk worden gezet om schuld te bekennen.

Pavlov’s honden studie is een van de meest bekende uitingen van de kracht van conditionering.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: