Bent u een zoeker naar de waarheid of een gelovige in leugens?

bent-u-een-zoeker-naar-de-waarheid-of-een-gelovige-in-leugens?

30-08-21 08:18:00,

Waarheid, feiten en individuele vrijheid lijken niet erg belangrijk deze dagen. Terwijl de COVID-19 zwendel voortwoedt, verdrinkt onze kleine blauwe planeet in een zee van leugens, onderdrukking, en propaganda. Dag na dag, nacht na nacht, uur na uur worden onze vermoeide hersenen verzadigd met aantallen ziektegevallen, dodentotalen en zogenaamd overbevolkte ziekenhuizen, terwijl regeringen en particuliere bedrijven ons dwingen en intimideren om zogenaamde vaccins te nemen die, wie weet hoeveel tienduizenden, doden en permanent invalide maken. Ons wordt verteld dat we moeten buigen voor de stem van het gezag en onze vrijheid moeten opgeven, omdat we er anders van beschuldigd worden egoïstisch te zijn en onze medemensen op aarde te vermoorden, schrijft Michael J. Talmo.

Maar wordt ons wel de waarheid verteld? Doet de waarheid er eigenlijk wel toe? En nog belangrijker, hoe weten we het verschil tussen de waarheid en een leugen?

Mattheüs 7:13-14 geeft deze waarschuwing:

“Ga binnen door de nauwe poort. Want wijd is de poort en breed de weg die naar het verderf leidt, en velen gaan erdoor naar binnen. Maar smal is de poort en smal de weg die naar het leven leidt, en slechts weinigen vinden die.”

De menselijke geest is een complex en prachtig instrument. We hebben er technische hoogstandjes mee bereikt, psychische diepten mee bereikt en de mysteries van het heelal mee onderzocht. In feite is onze reis op deze gebieden nog maar net begonnen. Er is nog zoveel meer te weten en te doen. Maar de geest kan ook onze toren van Babel zijn en de technologie onze gevangenis. Dat komt omdat het menselijk brein ook een zeer gebrekkig, onvolmaakt instrument is dat vol zit met vooroordelen en destructieve denkpatronen en impulsen. Het maakt deel uit van hoe we geëvolueerd zijn, maar het is ook wat we moeten begrijpen en overwinnen. Met andere woorden, we kunnen vaak onze eigen ergste vijand zijn.

Dus, laten we de mentale spinnenwebben opruimen en een paar dingen begrijpen.

Wat u moet weten.

Laten we eerst eens kijken naar wat u niet hoeft te weten en dat kan in één woord worden samengevat: alles. Je hoeft niet alles te weten. Het is sowieso onmogelijk om alles te weten.

In 1980 maakte astronoom Carl Sagan (1934-1996) een 13-delige PBS miniserie,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: