De Jonge: wie niet geprikt is, loopt de levensgrote kans om ziek te worden

de-jonge:-wie-niet-geprikt-is,-loopt-de-levensgrote-kans-om-ziek-te-worden

30-08-21 02:30:00,

Homepagina » Mens en Dier » De Jonge: wie niet geprikt is, loopt de levensgrote kans om ziek te worden

in Mens en Dier 30 augustus 2021 16:30

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge waarschuwt op social media: “Wie niet gevaccineerd is, loopt de levensgrote kans om ziek te worden. Nepnieuws en desinformatie ondermijnen het vertrouwen in vaccinatie. Laat je goed informeren!”

Bij zijn bericht plaatste hij een Orwelliaanse video die lijkt te zijn ingesproken door een omroeper van de staatstelevisie in één of ander dictatoriaal geregeerd land. Om te bepalen of berichten betrouwbaar zijn, kun je zelf een paar dingen doen, zegt de voice-over.

“Ten eerste: kijk goed wie of welke organisatie het bericht schrijft of deelt. Ten tweede: kijk waar de informatie vandaan komt. En ten derde: kijk verder. Zie je het bericht ook in de krant, het journaal en op grote nieuwssites?”

Minister De Jonge moet zelf ook geen nepnieuws verspreiden

De krant, het journaal en de grote nieuwssites hebben verzuimd te melden dat landen waar de vaccinatiegraad zeer hoog is – zoals Israël en de Seychellen – te kampen hebben met grote corona-uitbraken.

Of zoals klinisch psycholoog Colin van der Heiden eerder dit jaar in Trouw schreef: “Minister De Jonge moet zelf ook geen nepnieuws over vaccins verspreiden.”

Kunt u het bij de feiten houden?  » Lees verder

%d bloggers liken dit: