“Dit moet stoppen” – Eric Clapton’s nieuwe lied leidt tot discussie over Corona-maatregelen

“dit-moet-stoppen”-–-eric-clapton’s-nieuwe-lied-leidt-tot-discussie-over-corona-maatregelen

30-08-21 08:59:00, “This Has Gotta Stop” is de naam van het nieuwe lied van de legendarische gitarist Eric Clapton, die zich reeds heeft geuit als criticus van de maatregelen in de COVID-19 pandemie. Hij dreigde concerten te annuleren waar alleen ingeënte mensen zouden worden toegelaten. Hij beschreef ook zijn eigen vaccinatie als een rampzalige ervaring, bericht De.rt.com.

De wereldberoemde musicus Eric Clapton, die zelf zijn ervaring met de vaccins van AstraZeneca als “rampzalig” omschreef, heeft een nieuw lied uitgebracht met de titel “This Has Gotta Stop” – de nieuwste reden voor de Woke meute om de rocker als anti-wetenschap te bestempelen.

“Dit moet stoppen. Genoeg is genoeg. Ik kan deze onzin niet langer aan,” begint hij zijn nieuwe lied. Clapton gaat verder met het bezingen van bepaalde details die een echo zijn van eerdere uitspraken van hem over zijn Corona-vaccinatie. “Ik wist dat er iets mis was toen je de wet begon te bepalen. Ik kan mijn handen niet bewegen, het zweet breekt me uit. Ik wil huilen, ik kan er niet meer tegen,” zingt hij in het lied.

Een geanimeerde muziekvideo werd deze week samen met het lied uitgebracht. Daarin zijn stokfiguren te zien die borden omhoog houden met boodschappen als “Genoeg is genoeg” en “Vrijheid”. De video toont ook de beleidsmakers in de politiek die massa’s mensen rechtstreeks of via de televisie hypnotiseren.

Clapton was altijd zeer uitgesproken geweest in zijn kritiek op de pandemiemaatregelen en bracht zelfs een ander protestlied uit, “Stand and Deliver”, dat gericht was tegen de omstandigheden tijdens de Coronacrisis. De samenwerking met Van Morrison, die in december werd uitgebracht, leverde Clapton veel kritiek op en leidde ertoe dat hij ervan werd beschuldigd anti-vaccinatie en anti-wetenschap op zich te zijn.

Een beschuldiging die zijn nieuwe lied nu heeft versterkt. Hij wordt dan ook met heel wat sarcasme onthaald, onder meer door verschillende gebruikers op Twitter.

“Net geluisterd naar het nieuwe Eric Clapton nummer. Ironisch genoeg voelt het alsof het nummer een booster nodig heeft,” twitterde schrijver en Rolling Stone redacteur David Wild.

“Ik wou dat ik al het geld dat ik ooit heb uitgegeven aan Eric Clapton-concertkaartjes kon terugkrijgen en het kon doneren om meer mensen te helpen zich te laten vaccineren,” schreef een Twitter-gebruiker.

Er is ook een poging om de rollen om te draaien en Clapton’s standpunt over de kwestie als zinloos af te schilderen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: