Duitsers zoeken kritische arts

duitsers-zoeken-kritische-arts

30-08-21 04:00:00,

Er lijkt maar geen einde aan te komen: De Duitse Bondsdag stemde op 25 augustus jl. weer voor een verlenging van de ‘Epidemische Lage von nationaler Tragweite’, oftewel een epidemische situatie van nationale omvang. Duitsland lijkt geen afscheid te kunnen nemen van de nu al meer dan anderhalf jaar durende ‘medische noodtoestand’. Ondertussen zijn miljoenen Duitsers op zoek naar een arts die ook patiënten zonder vaccinaties accepteert. Dat is nog niet zo eenvoudig.

Afbeelding van estableman via Pixabay

Het voelt alsof je naar een onderduikersadres zoekt. Een huisarts die met open blik naar de huidige situatie kijkt en patiënten wil ontvangen en behandelen ongeacht of ze voor de meervoudige inentingen hebben gekozen of niet. Het zijn tijden dat wie kritiek heeft op het huidige Coronabeleid ‘ohne Ende’ zich blootstelt aan chicanes van overheid, media, collega-artsen en wellicht ook patiënten. Daarom besluiten kritische artsen zich in een verband aan te sluiten en zo gezamenlijk naar buiten te treden, een soort medische verzetsgroep, want vooral in het Duitsland van het dubbele dictatoriale verleden zullen velen dat zo voelen.

Veel Duitse artsen hebben de stoute schoenen aangetrokken en publiek bekend gemaakt geen kinderen te zullen inenten.
Zo schrijft Dr. Stefanie Krohne-Reichert uit de deelstaat Baden-Württemberg:
Ik zou het in Duitsland onmogelijk hebben geacht dat de politiek ooit direct of indirect de niet-gevaccineerden zou dwingen zich te laten vaccineren. Dit is bijzonder ernstig in omgekeerde richting, want als de STIKO (Duitse adviescommissie voor vaccinaties,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: