Een instrument van controle: hoe gezondheidsambtenaren taal gebruiken om de publieke perceptie van COVID-vaccins te controleren

een-instrument-van-controle:-hoe-gezondheidsambtenaren-taal-gebruiken-om-de-publieke-perceptie-van-covid-vaccins-te-controleren

30-08-21 01: 29: 00,

childrenshealthdefense.org: Het gebruik van slimme taalkundige trucs heeft een vijandig, omgekeerd universum gecreëerd waarin zelfs gevaccineerde mensen worden neergezet als “vaccin tegenstanders” of leugenaars, in plaats van te worden erkend als voormalige vaccin supporters die risico’s hebben genomen die levensveranderend bleken te zijn.

Psychologische en linguïstische manipulaties zijn beproefde middelen voor machthebbers om dominantie te vestigen, te consolideren en te handhaven – een realiteit die levendig wordt beschreven in George Orwells zeer recente roman “1984”.

Zoals meester-propagandist Edward Bernays, een tijdgenoot van Orwell, het formuleerde, wordt de populaire opinie “voor het volk gevormd door de groepsleiders in wie zij geloven en door de personen die bedreven zijn in het manipuleren van de publieke opinie”.

Recente gebeurtenissen met COVID-vaccins hebben aangetoond dat de geneeskunde en de volksgezondheid – met de hulp van de medeplichtige media – bijzonder bedreven zijn in

” Lees verder

%d bloggers liken dit: