“Het is allemaal voor je eigen bestwil”

“het-is-allemaal-voor-je-eigen-bestwil”

30-08-21 12: 37: 00,

Een van de meest irritante aspecten van de huidige maatregelen die zogenaamd worden genomen “tegen de pandemie”, en waaraan wij nu al bijna twee jaar worden blootgesteld, is het hameren op het feit dat alles wordt gedaan “voor ons eigen bestwil”, alsof regeringen en grote bedrijven strenge maar zorgzame ouders zijn en wij slechts recalcitrante of ongehoorzame kinderen zijn die niet echt weten wat zij nodig hebben.

Dit doet denken aan CS Lewis’ waarschuwing over de meest onderdrukkende tirannie, “een tirannie die oprecht wordt uitgeoefend ten bate van haar slachtoffers.”

Ik kan niet met zekerheid zeggen of de vaccins, de lockdowns, de reisbeperkingen en de maskers al dan niet werken. Mijn gevoel zegt van niet, of tenminste niet op de manier die ons verteld wordt, maar daar gaat het niet om. Het gaat erom waarom wij worden behandeld als domme kinderen die niet gewoon mogen stemmen maar een “inenting” moeten nemen en dan “groene paspoorten” krijgen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: