Het verslag van een Russische correspondent over de situatie in Kaboel na de bomaanslagen

het-verslag-van-een-russische-correspondent-over-de-situatie-in-kaboel-na-de-bomaanslagen

30-08-21 12: 08: 00,

De Russische televisie is een van de weinige die een eigen correspondent in Kaboel heeft. De ervaren oorlogsverslaggever van de Russische televisie heeft in een correspondentenverslag verslag gedaan van de situatie in Kaboel.

Ik heb al vaker gemeld dat ik één ding van de Russische televisie bijzonder waardeer: de correspondenten van de Russische televisie gaan daarheen waar het gevaarlijk is en doen van daaruit verslag. Dit is een groot verschil met de Duitse televisie, waarvan de correspondenten vaak duizenden kilometers verderop in een veilige studio het nieuws van de pagina lezen in plaats van uit de eerste hand verslag uit te brengen. De Russische televisie heeft enkele van dergelijke onverschrokken correspondenten die doen wat mensen als Peter Scholl Latour vroeger op de Duitse televisie deden – bijvoorbeeld tijdens de oorlog in Vietnam: Echt verslag uit eerste hand in plaats van te lezen wat anderen op hun bureau leggen. Twee voorbeelden van zulke Russische journalisten zijn Anastasia Popova en Evgeny Poddubny,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: