Hoe de Wereldbank de pandemie in Benin veroorzaakt

hoe-de-wereldbank-de-pandemie-in-benin-veroorzaakt

30-08-21 02: 29: 00,

Evenmin als in andere derdewereldlanden is er in Benin sprake geweest van een pandemie. Volgens de officiële gegevens van de WHO zijn alleen 130 sterfgevallen te wijten aan het coronavirus. Desondanks heeft de regering de oorlogstoestand afgekondigd en bijeenkomsten en politieke, culturele en feestelijke evenementen verboden.

In de Derde Wereld heeft zich geen pandemie voorgedaan omdat daar geen geconsolideerd volksgezondheidsstelsel bestaat om dergelijke alarmbellen te doen rinkelen. Artsen besteden weinig aandacht aan bepaalde bevoorrechte groepen van de samenleving, die altijd in de hoofdstad en enkele andere dichtbevolkte steden wonen.

Gezondheidswerkers zijn de radar die ziekte en dood opspoort. Veel ziekten bereiken alleen de gezondheidswerkers, en aangezien wat niet bekend is, is alsof het niet bestaat, kan het niet worden behandeld, laat staan genezen. Met andere woorden, zonder een volksgezondheidsstelsel zou het niet mogelijk zijn de bevolking te vaccineren, zelfs als er een echte epidemie zou zijn.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: