Japanse regio stopt met toedienen Moderna-prik na vervuiling met ‘zwarte substanties’

japanse-regio-stopt-met-toedienen-moderna-prik-na-vervuiling-met-‘zwarte-substanties’

30-08-21 11:30:00,

Homepagina » Buitenland » Japanse regio stopt met toedienen Moderna-prik na vervuiling met ‘zwarte substanties’

in Buitenland 30 augustus 2021 13:30

In Japan zijn opnieuw vervuilde Moderna-vaccins ontdekt, ditmaal in de regio Okinawa. Men is daar tijdelijk gestopt met prikken met Moderna. Japan heeft nog eens één miljoen doses van het vaccin teruggehaald vanwege mogelijke vervuiling. Daarmee stijgt het totaal naar ruim 2,6 miljoen.

Afgelopen week werd een ‘onbekende substantie’ gevonden in een aantal vaccins. Moderna heeft een onderzoek ingesteld naar de meldingen. Ook het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) is een onderzoek gestart. Na inenting met coronavaccins van een vervuilde partij zijn twee Japanse mannen, 30 en 38 jaar oud, overleden. In Japan is slechts 44 procent van de bevolking volledig ingeënt.

Vreemde materie

Na meldingen over een ‘vreemde materie’ in sommige vaccins werd een metaalstof aangetroffen in de flesjes. De stof reageert op magneten, meldde de Japanse omroep NHK op basis van bronnen binnen het ministerie van Volksgezondheid.

“Het is een substantie die reageert op magneten,” zei een functionaris tegen Nikkei, toevoegende dat het zou kunnen gaan om metaal.

Zwarte en roze substanties

Volgens NHK zijn ‘zwarte substanties’ aangetroffen in spuiten en een flesje, terwijl in een andere spuit ‘roze substanties’ zijn gevonden. Er is verder nog niets bekend over de deeltjes die in de vaccins zijn ontdekt. Ze zijn opgestuurd naar een laboratorium voor analyse.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: