WEF-partner LeasePlan ‘gaat over de schreef’ met prikplicht voor personeel

wef-partner-leaseplan-‘gaat-over-de-schreef’-met-prikplicht-voor-personeel

30-08-21 09:50:00,

Homepagina » Binnenland » WEF-partner LeasePlan ‘gaat over de schreef’ met prikplicht voor personeel

Foto: Unsplash

in Binnenland 30 augustus 2021 11:50

Leasemaatschappij LeasePlan wil dat het personeel gevaccineerd is tegen corona als het weer naar kantoor komt. Het Financieele Dagblad schrijft dat LeasePlan, partner van het World Economic Forum, het eerste in Nederland gevestigde bedrijf is dat met een vaccinatieverplichting voor personeel komt, hetgeen juridisch overigens niet is toegestaan.

Verzoeken voor ‘vaccinatieweigeraars’ worden per geval behandeld, zegt LeasePlan, dat zo’n 8000 werknemers in 30 landen heeft.

Systeemrot

Er is veel kritiek op de maatregel. Podcastmaker en ondernemer Jorn Luka schrijft: “Ze doen ons hiermee echt een plezier. De elite, de overheden, de grote bedrijven. Ze leggen bloot hoe diep de systeemrot zit. Waar zij allemaal toe in staat zijn. Massaal ontslag nemen bij dit soort bedrijven.”

“Nou daar gaan we,” zegt columnist Marianne Zwagerman. “Maar ja, met een regering die van wetten overtreden het nieuwe normaal heeft gemaakt, who cares? Ik mag toch hopen dat VNONCW hier hard tegenin gaat.”

Een werkgever kan een werknemer niet verplichten zich te laten inenten

Advocaat arbeidsrecht Pascal Besselink stelt tegenover Het Parool dat LeasePlan over de schreef gaat. “Nederland kent geen vaccinatieplicht. Een werkgever kan een werknemer niet verplichten zich te laten inenten of eisen dat deze vertelt of hij is gevaccineerd.”

“Een werkgever mag vragen of hij is gevaccineerd,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: