Wie mag de naleving van de 3-G-regels controleren?

wie-mag-de-naleving-van-de-3-g-regels-controleren?

30-08-21 03: 01: 00,

Door Peter Haisenko

Het is niet pas sinds Corona dat er een tendens is om de staat soevereine taken te laten privatiseren. In het geval van Corona kan echter worden vastgesteld dat particuliere ondernemingen, in anticiperende gehoorzaamheid, regels handhaven die nog niet eens bestaan. Mogen particuliere bedrijven überhaupt een inentingsbewijs eisen?

Alles wat met Corona te maken heeft, is met een hete naald gebreid. Rechtbanken zien zich genoodzaakt verordeningen nietig te verklaren omdat zij onevenredig zijn of zelfs onverenigbaar met de basiswet. Dit sluit aan bij de trend van de Merkel-regeringen om slordig wetten op te stellen en pas daarna de rechter te laten bepalen of zij zelfs maar aan de eenvoudigste wettelijke normen kunnen voldoen. De Corona-verordeningen zijn daar een uitvloeisel van. Er worden verordeningen opgesteld, maar zonder sluitende uitvoeringsbesluiten. Wie mag of moet de naleving van het maskervoorschrift controleren of afdwingen en in welke vorm? Verhuurders en ondernemers staan in de kou omdat zij geen kaderrichtsnoeren tot hun beschikking hebben. Dit leidt tot

” Lees verder

%d bloggers liken dit: