14 Israëliërs die derde prik haalden, kregen later Covid-19

14-israeliers-die-derde-prik-haalden,-kregen-later-covid-19

31-08-21 04:30:00,

Homepagina » Buitenland » 14 Israëliërs die derde prik haalden, kregen later Covid-19

in Buitenland 31 augustus 2021 18:30

Veertien Israëliërs zijn gediagnosticeerd met Covid-19 ondanks dat ze voor de derde keer waren gevaccineerd tegen corona. Volgens Kanaal 12 moesten twee van hen worden opgenomen in het ziekenhuis.

Elf van de 14 personen waren ouder dan 60 en de overige drie hadden een niet goed functionerend immuunsysteem. De twee mensen die in het ziekenhuis belandden, waren ouder dan 60 jaar, aldus de zender. Israëliërs krijgen sinds eind vorige maand een derde boostervaccin toegediend.

Misdaad

Minister van Onderwijs Yifat Shasha-Biton noemde plannen om schoolkinderen te vaccineren een ‘misdaad’ en pleitte tijdens een ministerraad tegen een lockdown. Ze zei dat ‘mensen vrezen voor hun levensonderhoud’.

“We hebben de grafieken gezien – het maakt niet uit of landen lockdowns instellen of niet, de sterftegrafieken zien er hetzelfde uit.”

Minister van Inlichtingen Elazar Stern was het met haar eens: “We moeten het woord ‘lockdown’ uit ons woordenboek schrappen.”

Geen oplossing

Minister Hamad Amar merkte op dat het aantal coronagevallen in Australië na acht lockdowns blijft stijgen en dat een lockdown ‘geen oplossing is’.

Sinds zondag wordt de derde vaccinatie aangeboden aan alle Israëliërs vanaf 12 jaar. Het land behoort wereldwijd tot de koplopers op vaccinatiegebied, maar heeft toch te maken met een snelle verspreiding van corona.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: