Amazon, “economisch terrorisme” en de vernietiging van concurrentie en bestaansmiddelen

amazon,-“economisch-terrorisme”-en-de-vernietiging-van-concurrentie-en-bestaansmiddelen

31-08-21 02: 05: 00,

off-guardian.org: Wereldwijde bedrijven koloniseren de Indiase detailhandel via e-commerce en vernietigen kleine fysieke detailhandelaren en miljoenen mensen die in hun levensonderhoud voorzien.

Walmart deed zijn intrede 2016 in India met een overname van 3,3 miljard dollar van online retail start-up “Jet.com”. Dit werd in 2018 gevolgd door de overname van “Flipkart”, het grootste online retailplatform van India, voor 16 miljard US dollar. Walmart en Amazon controleren momenteel bijna tweederde van de Indiase digitale detailhandel.

Amazon en Walmart staan erom bekend dat zij afbraakprijzen, fikse kortingen en andere oneerlijke handelspraktijken hanteren om klanten naar hun online platforms te lokken. Een paar jaar geleden behaalden deze twee bedrijven tijdens Diwali in slechts zes dagen een omzet van meer dan 3 miljard dollar. India’s kleine detailhandelaren reageerden door op te roepen tot een boycot van online winkelen.

Als je wilt weten wat er gebeurt met lokale markten en kleine detailhandelaren in India, hoef je alleen maar te kijken naar wat de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin 2019 zei.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: