BPOC2020: journalisten leggen verklaringen af over eenzijdige berichtgeving, framing en propaganda

bpoc2020:-journalisten-leggen-verklaringen-af-over-eenzijdige-berichtgeving,-framing-en-propaganda

31-08-21 10:19:00,

De Buitenparlementaire Onderzoekscommissie is begonnen journalisten en communicatiedeskundigen te horen over de rol van de media tijdens de coronacrisis. Uit hun verklaringen blijkt hoe ernstig de journalistiek in ons land is ontspoord. Kritische vragen worden niet gesteld. Het overheidsbeleid wordt klakkeloos als richtsnoer genomen en tegenstanders van het beleid worden in een kwaad daglicht gesteld. Onafhankelijke berichtgeving is vervangen door propaganda.

Hoorzitting 28 augutus 2021 – Anneke Houtman – communicatiedeskundige

Hoorzitting 28 augustus 2021 – Johan Kamphuis – Journalist

Gerelateerd

Zo doorbreek je de corona massahypnose: acht tips van ervaren hypnotherapeuten

Het ‘narratief’: verhalen, belangen en selectie van passende feiten

Maak je eigen nieuwsportal met de nieuwe RSS Reader van HoeZitHetNuEcht

Regering reageert met repressie op de snelle groei van onafhankelijke media

Stef Bos: Iemand moet het doen

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: