China eist dat buitenlandse schepen zich melden in “territoriale wateren

china-eist-dat-buitenlandse-schepen-zich-melden-in-“territoriale-wateren

31-08-21 01: 06: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het vervolgkeuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

In een stap die gevolgen kan hebben voor de vrije doorvaart van zowel militaire als commerciële schepen in de Zuid-Chinese Zee, zeiden de Chinese autoriteiten zondag dat ze vanaf 1 september een reeks schepen zullen verplichten “hun informatie te melden” wanneer ze door wat China beschouwt als zijn “territoriale wateren” varen.

Meer dan 5 triljoen dollar aan handel passeert door de Zuid-Chinese Zee, en 55% van de handel van India passeert door de wateren en de Straat van Malakka, volgens schattingen van het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken (MEA). China claimt met een zogenaamde “negen streepjeslijn” op zijn kaarten het grootste deel van de wateren van de Zuid-Chinese Zee,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: