De feesttestbank

de-feesttestbank

31-08-21 01: 00: 00,

Partijen maken in hun programma’s reclame voor talrijke verkiezingsbeloften. Als kiezer ga je ervan uit dat hun werkelijke daden met deze beweringen overeenstemmen. Vaak is dit het geval.

Zo pleit de Linkse Partij in haar programma voor betere voorwaarden in steden voor mobiliteit te voet en per fiets (pagina 62) en stemde 2019 in december voor een motievan de Groenen die meer fietszones wilde instellen.

Het ontstaan van de Democracy App heeft echter laten zien dat er ook tegenstellingen zijn tussen verkiezingsbeloften en stemgedrag.

Voor de komende federale verkiezingen hebben wij daarom besloten na te gaan in hoeverre de verkiezingsprogramma’s van de partijen overeenkomen met hun feitelijke daden – ook voor Die Linke.

De democratische socialisten hebben hun verkiezingsprogramma gepubliceerd “Tijd om te handelen! Voor Sociale Zekerheid, Vrede en Klimaatrechtvaardigheid” in februari als ontwerp aangenomen op een online partijcongres medio juni; het omvat iets minder dan 150 pagina’s. In mei werd het topduo gekozen met 86 procent van de stemmen van het partijbestuur, fractievoorzitter in de Bondsdag Dietmar Bartsch en partijvoorzitter Janine Wissler leiden de partij naar de Bondsdagverkiezingen.

Als hulpmiddel voor onze controle achteraf van het verkiezingsprogramma van de Linkse Partij hebben we onze Democratie App gebruikt.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: