De schaduw van Afghanistan beïnvloedt het probleem Taiwan

de-schaduw-van-afghanistan-beinvloedt-het-probleem-taiwan

31-08-21 02: 50: 00,

De wereldpolitiek kan worden vergeleken met de zee, die periodiek onderhevig is aan verstoringen van wisselende intensiteit en duur. Sommige daarvan komen geheel onverwacht. Andere lijken te worden verwacht, maar verlopen meestal niet zoals voorspeld.

De tweede klasse van verstoringen waarnaar hierboven wordt verwezen omvat alles wat gepaard is gegaan met de voltooiing 20 van jarenlange betrokkenheid van de VS in Afghanistan, die nogal dramatisch en zelfs tragisch is geweest. Vooral in de televisie-interpretatie.

Het niveau van het drama van deze daad, evenals het feit dat een leidende wereldmacht zich er middenin bevond, veroorzaakte heel natuurlijke associaties met situaties in andere regio’s van haar (machts)voortdurende aanwezigheid. Regio’s waar de trouwe bondgenoten van Washington zich afvragen of hen niet iets zal overkomen wat vergelijkbaar is met wat zij nu op het vliegveld van Kaboel zien.

Naast de “post-Sovjet” limiethooligan van de “Jonge Europeanen”, rees (geheel naar verwachting) een soortgelijke vraag in Taiwan.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: