Inspectie in actie tegen 50 artsen die ‘onjuiste informatie’ over vaccins verspreiden: ‘Doodenge ontwikkeling’

inspectie-in-actie-tegen-50-artsen-die-‘onjuiste-informatie’-over-vaccins-verspreiden:-‘doodenge-ontwikkeling’

31-08-21 07:35:00,

Homepagina » Binnenland » Inspectie in actie tegen 50 artsen die ‘onjuiste informatie’ over vaccins verspreiden: ‘Doodenge ontwikkeling’

in Binnenland 31 augustus 2021 21:35

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft zo’n 50 keer een ‘corrigerende brief’ gestuurd aan artsen die patiënten ‘onjuist over het coronavirus en vaccins informeerden’. Een arts die medicijnen voorschreef die ‘niet voor corona zijn bedoeld’, kreeg een boete van 3000 euro, bericht de NOS.

De inspectie laat weten dat discussie en reflectie binnen de beroepsgroep nuttig is, maar dat ‘het geven van aantoonbaar onjuiste informatie en het verspreiden van complottheorieën echt niet kunnen’. Sinds maart 2020 kreeg de inspectie ruim 200 meldingen over ‘desinformatie’ door artsen.

Er zijn dus volgens de autoriteiten tientallen artsen in Nederland die ‘complottheorieën verspreiden’.

Zorgminister Hugo de Jonge schrijft op social media: “Onjuiste informatie over corona kan een gevaar zijn voor de volksgezondheid. Zeker als die van artsen komt. En soms komt dat voor. En dus treedt de inspectie dan op. Met een waarschuwing, boete of tuchtzaak. Op het advies van artsen moet je kunnen vertrouwen.”

Huisarts Elens had gelijk

Tweede Kamerlid Fleur Agema zegt tegen De Jonge: “Dat deden ze ook tegen de Limburgse huisarts Elens die hydroxychloroquine voorschreef. Volgens een nieuwe Amerikaanse studie werkt het middel wél. Dus zijn patiënten konden wel op zijn advies vertrouwen. Wat nu met die grote woorden over onjuiste informatie?”

“Doodenge ontwikkeling dit,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: