Kamala Harris onthult Washingtons wanhoop om China in te dammen

kamala-harris-onthult-washingtons-wanhoop-om-china-in-te-dammen

31-08-21 08: 59: 00,

Sinds haar inauguratie heeft de regering-Biden geen gelegenheid voorbij laten gaan om haar geïnstitutionaliseerde en door beide partijen gesteunde anti-China oriëntatie op wereldvlak te ventileren. Het recente bezoek van de Amerikaanse vice-president Kamala Harris aan Zuidoost-Azië heeft dit verhaal in meer dan één opzicht versterkt. Hoewel ze zei dat de (her)betrokkenheid van de VS bij de regio niet gemotiveerd was tegen één enkel land (China), toont het feit dat China het enige doel was van haar bezoek en de toespraken die ze daar hield, aan hoe de enkelvoudige doelstelling om China in toom te houden het beleid van de VS ten aanzien van Zuidoost-Azië stuurt. Voor de Zuidoost-Aziatische regio is de retoriek van de VS geen vermomde zegen, maar eerder een dilemma waarbij zij in een positie worden geduwd waarin zij een kant moeten kiezen. Hoewel de Amerikaanse functionarissen hebben benadrukt dat ze niet willen dat Zuidoost-Aziatische staten kiezen tussen de VS en China,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: