Kan Saif Al-Islam Kadhafi Libië leiden, en in welke richting?

kan-saif-al-islam-kadhafi-libie-leiden,-en-in-welke-richting?

31-08-21 08: 48: 00,

Na de gebeurtenissen van 2011, toen kolonel Muammar Kadhafi niet alleen werd omvergeworpen maar ook op brute wijze werd vermoord, hield Libië feitelijk op te bestaan als één staat, maar bleef het een speelbal van bedrijven en externe spelers. In een strijd tussen twee door henzelf geïnspireerde quasi-staten hebben deze concurrerende externe spelers lange tijd getracht de macht in het land te grijpen. Met de zogenaamd legitieme regering van nationale overeenstemming onder leiding van Fayez al-Sarraj in het westen en het militaire blok onder leiding van veldmaarschalk Khalifa Belqasim Haftar in het oosten van Libië. De gevechten duren nu al enkele jaren, met wisselend succes, en het is gebleken dat geen van beide leiders de serieuze steun geniet van de meerderheid van het Libische volk.

De interne en interne spanningen tussen de twee kampen en de multi-stammen samenstelling van de bevolking van het land hebben het nooit mogelijk gemaakt het Libische conflict van het afgelopen decennium op te lossen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: