Kijk: Griekse politie vuurt traangas af terwijl duizenden protesteren tegen vaccinatieplicht

kijk:-griekse-politie-vuurt-traangas-af-terwijl-duizenden-protesteren-tegen-vaccinatieplicht

31-08-21 04:00:00,

Homepagina » Buitenland » Kijk: Griekse politie vuurt traangas af terwijl duizenden protesteren tegen vaccinatieplicht

Foto: Screenshot Twitter

in Buitenland 31 augustus 2021 06:00

De Griekse politie heeft zondag traangas en een waterkanon ingezet tegen duizenden mensen die op dat moment demonstreerden tegen verplichte coronavaccinaties.

Vele duizenden mensen verzamelden zich buiten het Griekse parlement om te protesteren tegen de inentingen. Afgelopen maand gingen de Grieken ook massaal de straat op.

NEW – Greek police fired tear gas and detained 47 as thousands protested vaccine rules in Athens.pic.twitter.com/rGsxpPiZlt

— Disclose.tv (@disclosetv) August 30, 2021

Donderdag protesteerden vele honderden Griekse zorgmedewerkers tegen plannen om de coronavaccinatie per 1 september te verplichten in de zorgsector.

Anti-vax protest in Athens….https://t.co/c5K37jYJpV pic.twitter.com/NGzW7KUMb9

— Osler (@osler78) August 29, 2021

Verregaande stappen

Griekenland gaat ongevaccineerde werknemers een wekelijkse coronatest opleggen die ze zelf moeten betalen. Daarmee wordt het leven voor ongevaccineerden een stuk lastiger. Griekenland is het eerste westerse land dat deze verregaande stappen neemt.

In sommige branches, zoals de horeca en het toerisme, moet men zelfs twee testen per week doen. Per half september is het openbaar vervoer alleen nog toegankelijk met een prikbewijs of negatieve test.

Alleen gevaccineerden welkom in horecazaken

Premier Kyriakos Mitsotakis maakte eerder bekend dat in Griekenland alleen volledig gevaccineerde mensen welkom zijn in horecazaken.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: