Klokkenluider confronteert Hugo de Jonge op het Binnenhof: ‘U hebt een corrupte baas’

klokkenluider-confronteert-hugo-de-jonge-op-het-binnenhof:-‘u-hebt-een-corrupte-baas’

31-08-21 02:30:00,

Homepagina » Mens en Dier » Klokkenluider confronteert Hugo de Jonge op het Binnenhof: ‘U hebt een corrupte baas’

Foto: Hugo de Jonge (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

in Mens en Dier 31 augustus 2021 16:30

Klokkenluider Huig Plug zag coronaminister Hugo de Jonge maandagmiddag op het Binnenhof. “Daar staat de pathologische leugenaar voor het departement van Algemene Zaken. Onbeperkt liegen, en hij komt weer deze kant op.”

“Goedemiddag meneer De Jonge, ik wil u alleen even meedelen dat u een corrupte secretaris-generaal hebt,” zei Plug tegen de minister, die vervolgens wegbeende. “Dat is Siebe Riedstra. En de benoeming van z’n opvolger, Marcelis Boereboom, deugt niet.”

“En dat is dus Hugo de Jonge. Zijn baas is Siebe Riedstra, secretaris-generaal uit mijn doofpotdossier. Wij werken aan een bepaald doel en dat is richting de waarheid. Hugo de Jonge zit op de doofpot en wij trappen het deksel eraf,” zei de klokkenluider.

Niemand zo als @PlugHuig pic.twitter.com/t5BAr0aplp

— ⚓️ Tweep des Vaderlands Kapitein de Vlieger #TdV (@DevliegerErik) August 30, 2021

Hoofdrolspeler in de toeslagenaffaire

Riedstra werd eind april benoemd tot interim-secretaris-generaal bij het ministerie van Volksgezondheid. Hij wordt op 13 september opgevolgd door Marcelis Boereboom. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Ollongren (D66).

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: