LeasePlan: Niet welkom zonder inenting

leaseplan:-niet-welkom-zonder-inenting

31-08-21 04:00:00, LeasePlan wel …

Werknemers van het autoverhuurbedrijf LeasePlan kunnen kiezen: je dubbel laten inenten of niet meer op kantoor verschijnen. Van een algehele ‘vaccinatieplicht’ wil volgens een woordvoerder in Het Parool niet spreken: ‘Covid gaat niet weg en we moeten leren leven met het virus. Met dat in het achterhoofd vragen we ze volledig gevaccineerd te zijn voordat ze naar het kantoor terugkeren. Zodat alle onnodige risico’s worden vermeden.’

Dat uitgerekend LeasePlan als eerste Nederlandse bedrijf haar 8.000 medewerkers onder druk gaat zetten mag geen toeval heten. LeasePlan is partner van de club van Klaus Schwab, het World Economic Forum. En ook dat mag geen verrassing heten als we nog even denken aan de slogan van het Forum: ‘in 2030 zul je niets bezitten en toch gelukkig zijn’. Daarmee wordt bedoeld dat je geen eigen huis meer zult hebben, eigen laptop of – en daar komt LeasePlan om de hoek- een eigen auto. Natuurlijk zal duurzaamheid als argument worden gebruikt, maar het is goed je te realiseren dat wie niets bezit aan de verhuurgoden is overgeleverd: niet gevaccineerd van het zoveelste Covid-23 vaccin, dan geen auto van LeasePlan. Het is een duivels plan van onteigening waarvan duivelse bedrijven als LeasePlan denken te profiteren.

Nu steeds meer blijkt dat de Covid-inentingen maar matig werken en met de maanden in effectiviteit dalen, komt het management van LeasePlan binnenkort voor de volgende keuze te staan: verplichten we onze medewerkers nu tot de derde Covid inenting?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: