Mekong-VS Partnerschap: Armoede bevorderen, Sinofobische vijandigheid aanwakkeren

mekong-vs-partnerschap:-armoede-bevorderen,-sinofobische-vijandigheid-aanwakkeren

31-08-21 08: 55: 00,

Het is geen geheim dat de VS verwikkeld zijn in een verhitte concurrentiestrijd met China en er openlijk naar streven om de opkomst van China als wereldmacht en de anders onvermijdelijke overvleugeling van het primaat van de VS te “beteugelen”.

Het mag inmiddels ook geen geheim meer zijn dat Washington, om dit te bereiken, heeft geprobeerd de buurlanden van China te ronselen voor verschillende verenigde fronten met betrekking tot alles van geschillen in de Zuid-Chinese Zee tot ongefundeerde beschuldigingen van “mensenrechtenschendingen” door China in zijn westelijke regio Xinjiang.

Misschien minder bekend is echter de voortdurende aandacht van Washington voor de Mekong-rivier en de Chinese dammen stroomopwaarts.

Het moet voor toeschouwers vreemd lijken dat Washington zich zo druk maakt over waterbeheer in Zuidoost-Azië, duizenden kilometers van de eigen kust, terwijl Amerikanen thuis het zonder veilig drinkwater moeten stellen.

Maar als we begrijpen dat Washington helemaal niet bezorgd is over de Mekong rivier en de mensen die er langs wonen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: