Pfizer eiste militaire bases als onderpand voor kosten vaccinatiedoden

pfizer-eiste-militaire-bases-als-onderpand-voor-kosten-vaccinatiedoden

30-08-21 10: 53: 00,

TRANSCRIPT

Een verhaal van dit voorjaar duikt weer op, over waarom Argentinië en Brazilië nooit een deal hebben gesloten met Pfizer voor de experimentele prik.

In Argentinië heeft Pfizer gevraagd dat de regering alle vergoedingen betaalt voor alle rechtszaken die met succes winnen tegen Pfizer vaccin schadevergoeding. Het Argentijnse parlement reageerde door een nieuwe wet aan te nemen waarin staat dat Pfizer op zijn minst moet betalen voor zijn eigen nalatigheid.

Pfizer wees dit af, waarna Argentinië aanbood de wet aan te passen om “nalatigheid” duidelijker te definiëren, zodat alleen de distributie en levering van vaccins onder “nalatigheid” zou vallen.

Maar Pfizer was nog steeds niet blij en eiste dat de wet werd gewijzigd. Argentinië weigerde, maar stemde er later mee in een internationale verzekeringspolis af te sluiten om toekomstige rechtszaken over vaccins te kunnen betalen. Dit was niet specifiek genoeg voor Pfizer. Zij vroegen om een extra vrijwaring van civiele zaken, met name dat het bedrijf niet aansprakelijk zou zijn voor zeldzame bijwerkingen of voor eigen nalatigheid.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: