Vergelijking van SARS-CoV-2 natuurlijke immuniteit met vaccin-geïnduceerde immuniteit: Herinfecties Versus doorbraakinfecties

vergelijking-van-sars-cov-2-natuurlijke-immuniteit-met-vaccin-geinduceerde-immuniteit:-herinfecties-versus-doorbraakinfecties

31-08-21 01: 36: 00,

Alle Global Research artikelen kunnen worden gelezen in 51 talen door het activeren van de “Translate Website” drop down menu op de bovenste banner van onze homepage (Desktop versie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Abstract

Achtergrond: Rapporten van afnemende vaccin-geïnduceerde immuniteit tegen COVID-19 beginnen op te duiken. Daarbij blijft de vergelijkbare bescherming op lange termijn door eerdere infectie met SARS-CoV-2 onduidelijk.

Methoden: Wij voerden een retrospectieve observationele studie uit waarbij drie groepen werden vergeleken: (1)SARS-CoV-2-naïeve personen die een tweedosisregime van het BioNTech/Pfizer mRNA BNT162b2-vaccin kregen, (2)eerder geïnfecteerde personen die niet zijn gevaccineerd, en (3)eerder geïnfecteerde en gevaccineerde personen met één dosis. Drie multivariate logistische regressiemodellen werden toegepast. In alle modellen evalueerden we vier uitkomsten: SARS-CoV-2-infectie, symptomatische ziekte, COVID-19-gerelateerde ziekenhuisopname en overlijden. De follow-up periode van 1 juni tot 1 augustus 14,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: