Voor altijd terreur: van Al-Qaida tot ISIS-K

voor-altijd-terreur:-van-al-qaida-tot-isis-k

31-08-21 03: 25: 00,

Door Pepe Escobar: Hij is een Braziliaanse journalist die een column schrijft, The Roving Eye, voor Asia Times Online en commentator is bij de Russische zender RT en de Iraanse zender Press TV. Hij schrijft regelmatig voor de Russische nieuwszender Sputnik News en schreef eerder veel opiniestukken voor Al Jazeera.

Het is vandaag 20 jaar geleden. The Asia Times publiceerde Snap Osama, Nu! Of anders… De rest is geschiedenis. Achteraf gezien, klinkt het als nieuws uit een ander melkwegstelsel. Voor Planet 9/11. Voor GWOT (Global War on Terror). Voor de eeuwige oorlogen. Voor het tijdperk van de sociale netwerken. Voor het strategisch partnerschap tussen Rusland en China. Voor de dronificatie van de staatsmacht. Voor het techno-feodalisme.

Sta me toe een beetje persoonlijk te worden. 20 Jaren geleden, was ik terug in Peshawar – Islamitisch Rome, de hoofdstad van de stammengebieden – na een duizelingwekkende rondreis door Pakistan,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: