Westerse strijdkrachten hebben duizenden burgers gedood en oorlogsmisdaden begaan in Afghanistan. Bijna geen van hen werd verzoend voor de definitieve terugtrekking

westerse-strijdkrachten-hebben-duizenden-burgers-gedood-en-oorlogsmisdaden-begaan-in-afghanistan.-bijna-geen-van-hen-werd-verzoend-voor-de-definitieve-terugtrekking

31-08-21 09: 59: 00,

De definitieve terugtrekking van de westerse troepen uit Afghanistan morgen (dinsdag) betekent ook het einde van twee decennia van dodelijke westerse aanvallen op burgers en systematische westerse oorlogsmisdaden in de Hindu Kush. Tot de sluiting van de terugtrekkingsovereenkomst tussen de VS en de Taliban in februari 2020 kostten luchtaanvallen door westerse strijdkrachten en speciale operaties honderden burgers het leven – volgens VN-cijfers minstens 559 per jaar 2019. Talloze omstanders zijn gedood bij Amerikaanse drone-aanvallen; volgens documenten die door een klokkenluider zijn uitgelekt, was soms slechts één op de tien drone-slachtoffers een “doelwit” dat door het Amerikaanse leger voor moord was vrijgegeven. Informatie die nodig was voor drone-aanvallen werd ook doorgegeven van Duitse agentschappen aan Amerikaanse militaire functionarissen, waaronder informatie die leidde tot de ontvoering en foltering van verdachten door de CIA. Australische special forces vermoordden weerloze burgers als een ritueel. Westerse oorlogsmisdaden zijn over het algemeen onbestraft gebleven – tot vandaag.

Burgerslachtoffers

De Westerse troepen, die zich nu waarschijnlijk eindelijk terugtrekken uit Afghanistan,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: