Butterwegge over de kinderen van de ongelijkheid: “Bijna niemand durft dat openlijk te zeggen”

butterwegge-over-de-kinderen-van-de-ongelijkheid:-“bijna-niemand-durft-dat-openlijk-te-zeggen”

01-09-21 07: 27: 00,

Politici houden zeepkisttoespraken, maar kinderarmoede is een realiteit in Duitsland en ongelijkheid, gebaseerd op financiële mogelijkheden, is “vergif voor de sociale samenhang”. Dat zegt armoede-onderzoeker Christoph Butterwegge in een interview met NachDenkSeiten. In niet mis te verstane bewoordingen wijst de politicoloog erop wat het betekent wanneer arme en rijke kinderen in één samenleving bestaan: “Nooit is een jonge generatie meer verscheurd geweest dan die van vandaag” Anderzijds, zegt Butterwegge, is er wat “kinderrijkdom” kan worden genoemd: “90 kinderen onder 14 jaar hebben tussen 2011 en 2014 elk gemiddeld 327 miljoen euro ontvangen. Belastingvrij, let wel.” Butterwegge concludeert: “Waar een herenhuis is, is een weg.” Door Marcus Klöckner.
Mijnheer Butterwegge, wat betekent formele gelijkheid tussen feitelijk ongelijken?

Niets dan onrechtvaardigheid. Formele gelijkheid is van weinig nut voor de leden van een samenleving als er materiële ongelijkheid tussen hen bestaat.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: