Campagne van (Af)gruwel

campagne-van-(af)gruwel

01-09-21 02: 00: 00,

De Permanente Commissie voor Vaccinatie (STIKO) heeft zich daarom uitgesproken voor het aanbevelen van vaccinatie voor kinderen en adolescenten tussen de leeftijd van 12 en 17. Zij rechtvaardigden dit onder meer met de “psychosociale gevolgen van de pandemie, met name van isolatiemaatregelen, in deze leeftijdsgroep, ook los van individuele infecties met SARS-CoV-2”. Hiermee heeft het deskundigenpanel waarschijnlijk een nieuwigheid gecreëerd:

Een vaccinatie tegen depressie en vrijheidsberoving aanbevolen.

Eigenlijk is deze beoordeling niet helemaal nieuw. Reeds bij het begin van de inentingscampagne werden de eigenlijke, medische redenen voor inenting eerder zelden beklemtoond. Op het laatst toen de kwetsbare groepen werden gevaccineerd, werd reclame gemaakt met verlokkingen die niets met gezondheid te maken hadden: het ging allemaal om normaliteit en vrijheid. Je zou je nu kunnen laten vaccineren. De aanvankelijke medische ernst werd snel losgelaten en vervangen door leefstijlcampagnes. Dit heeft veel sceptici zeker meer afgeschrikt dan dat het hen aansprak.

Onlangs heb ik uitgelegd dat ik mijn tijd wilde nemen over vaccinatie. Ik wilde niet proactief zijn voor de herfst 2021. Ik wilde niet naar een vaccinatiecentrum gaan; ik zou alleen bereid zijn om mij – met tijd en zonder druk – bij mijn huisarts te laten vaccineren. Stom genoeg, nam ik aan

” Lees verder

%d bloggers liken dit: