De eeuwige noodtoestand: de machthebbers geven hun machtsinstrument niet meer uit handen

de-eeuwige-noodtoestand:-de-machthebbers-geven-hun-machtsinstrument-niet-meer-uit-handen

01-09-21 05: 30: 00,

Toen anderhalf jaar geleden het juridische begrip “epidemische situatie van nationaal belang” in het leven werd geroepen, was ik een van de vermaners die vreesden dat de dam zou barsten als de overheid zo’n machtig instrument zou krijgen. Ik heb gewaarschuwd voor de fatale gevolgen die te voorzien waren toen de Bundestag in maart voor het eerst de noodtoestand afkondigde 2020. Telkens weer zou een regering met haar parlementaire meerderheid van de gelegenheid gebruik maken om de noodtoestand uit te roepen om voorbij de Bundestag te kunnen regeren en de scheiding der machten te ondermijnen. Dit is precies wat er gebeurd is. Een eenvoudige parlementaire resolutie heeft de basis gelegd voor het feit dat essentiële onderdelen van de grondwettelijk gewaarborgde grondrechten thans zonder problemen kunnen worden ontzegd. Opnieuw heeft de regeringscoalitie haar eigen parlementsleden toestemming gegeven deze carte blanche te geven. De verontwaardiging van de oppositie kan slechts enigszins verhullen dat een echte blokkade van het project helemaal niet gewenst was. Talrijke parlementsleden bleven weg van de

” Lees verder

%d bloggers liken dit: