De invloed van Big Tech in de EU

de-invloed-van-big-tech-in-de-eu

01-09-21 12: 48: 00,

Naarmate de marktmacht van Big Tech groeide, groeide ook haar politieke invloed. Nu de EU greep probeert te krijgen op de meest problematische aspecten van Big Tech – van desinformatie tot gerichte reclame en oneerlijke concurrentiepraktijken – zijn de digitale reuzen hard aan het lobbyen om nieuwe regelgeving tot stand te brengen.
Corporate Europe Observatory is een onderzoeks- en campagnegroep die de bevoorrechte toegang en invloed die bedrijven en hun lobbygroepen hebben bij het vormen van EU-beleid, wil blootleggen en aanvechten.

In “The Lobby Network” geven Corporate Europe Observatory en Lobbycontrol een overzicht van de vuurkracht van de lobby van de techindustrie in de EU. Voor het eerst brengen we het “universum” van spelers die lobbyen voor de digitale economie van de EU in kaart, van reuzen uit Silicon Valley tot concurrenten uit Shenzhen; van bedrijven die online zijn opgericht tot bedrijven die dat niet doen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: