De mensen bedriegen: 80 procent van de Duitse Coronadoden stierf aan andere oorzaken

de-mensen-bedriegen:-80-procent-van-de-duitse-coronadoden-stierf-aan-andere-oorzaken

01-09-21 09:30:00, © jcomp / Freepik Recente berekeningen van de medische wetenschapper Bertram Häussler van het IGES Instituut in Berlijn bewijzen dat bijna 80 procent van alle Coronadoden in de statistieken van het Robert Koch Institute absoluut geen Coronadoden zijn, de sterftestatistieken worden steeds meer vertekend, zegt hij. Terwijl “Die WELT” met zijn verslag achter de paywall de situatie had moeten verlichten, hebben de publieksmedia in Duitsland onmiddellijk een nieuwe golf van angst en paniek aangewakkerd en dezelfde dag nog een feitelijke tegenverklaring van de situatie gepubliceerd, schrijft Max Bergmann.

Bertram Häussler is arts, socioloog en hoofd van het onafhankelijke instituut voor gezondheidsonderzoek IGES in Berlijn. Zijn team stelt sinds augustus 2020 de “Pandemie Monitor” samen op basis van eigen en zeer wetenschappelijke analyses – en rapporteert deze zonder ongegronde angst en paniek te zaaien. Zo luidde de kop van de site op maandag dat de bezorgdheid over een toename van het aantal sterfgevallen of de overbelasting van het gezondheidsstelsel ongegrond was. Van 1 augustus tot 19 augustus werden gemiddeld 18 sterfgevallen per dag gemeld, waarvan slechts 7 personen in de 5 weken voor hun dood positief hadden getest, en in 11 gevallen was het positieve testresultaat meer dan 5 weken geleden. Reeds in juli waarschuwde het team van Häussler uitdrukkelijk voor overschatting van het aantal doden. Aan de hand van het voorbeeld van 14 juli legde het IGES-team uit dat van de 31 gemelde sterfgevallen er slechts 3 positief op het coronavirus waren getest in de 5 weken voor het overlijden. In alle andere gevallen is de doodsoorzaak “corona” hoogst onwaarschijnlijk, maar toch worden ook deze sterfgevallen in de statistieken van het Robert Koch Instituut vermeld.

Corona sterfgevallen constant laag – maar nog steeds te hoog door RKI manipulatie

In het WELT-interview zegt Häussler dat het RKI momenteel ongeveer 8 mensen per dag meldt die rechtstreeks aan Covid-19 zijn overleden, een lichte stijging ten opzichte van slechts 2 zes tot acht weken geleden. Op het hoogtepunt van de “tweede golf” werden echter binnen 24 uur ongeveer 1200 sterfgevallen gemeld, zegt hij. De sterftecijfers zijn momenteel zeer laag, maar de meldingscijfers van het RKI zijn nog steeds te hoog: “Er worden meer sterfgevallen gemeld dan er in werkelijkheid aan Corona zijn overleden,” verklaart het hoofd van het Berlijnse IGES-instituut.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: