De winter is nabij: Europese gasopslaginstallaties leger dan ze in lange tijd geweest zijn

de-winter-is-nabij:-europese-gasopslaginstallaties-leger-dan-ze-in-lange-tijd-geweest-zijn

01-09-21 04: 09: 00,

Bij een koude winter zou het er in Europa onaangenaam aan toe kunnen gaan, omdat de gasreserves zich op het laagste peil sinds jaren bevinden.

Een belangrijke eigenaardigheid van de gasvoorzieningsproblematiek is dat de Europese gasopslagplaatsen normaliter in de zomer, wanneer minder energie wordt verbruikt, worden gevuld, omdat de capaciteit van de pijpleidingen en de tankwagens niet volstaat om het gasverbruik in het winterse stookseizoen te dekken. Daarom is het vullen van de gasopslagplaatsen in de zomer zo belangrijk. Maar deze zomer konden de gasopslagplaatsen niet voldoende worden gevuld, ze zijn in augustus leger dan ze in vele jaren zijn geweest.

In februari meldde ik dat de gasopslagplaatsen in Europa zeer snel en tot een bijna kritieke grens zijn leeggelopen als gevolg van de koude winter. Al in maart werd voorspeld dat Europa ongeveer 60 procent meer gas dan normaal zou moeten kopen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: