Digitale industrie lobbyt 100 miljoen euro per jaar in Brussel

digitale-industrie-lobbyt-100-miljoen-euro-per-jaar-in-brussel

01-09-21 10: 02: 00,

Corporaties als Google, Facebook en Microsoft willen nieuwe wetsvoorstellen van de Europese Unie afzwakken. Een nieuw rapport van Lobbywächter:innen beschrijft de inspanningen die zij zich getroosten.

Vaardig lobbyen is geen solo-zang, maar een koor. De stemmen van grote bedrijven vermengen zich met die van denktanks, brancheorganisaties en NGO’s die financieel van hen afhankelijk zijn. Samen neuriën ze dezelfde melodie tot ze het achtergrondgeluid van het politieke establishment wordt.

Een nieuw rapport van LobbyControl en Corporate Europe Observatory laat zien hoeveel stemmen grote technologiebedrijven als Google, Amazon, Facebook, Apple en Microsoft in Brussel laten klinken. “De lobbymacht van digitale bedrijven is de afgelopen jaren sterk gegroeid”, zegt

” Lees verder

%d bloggers liken dit: