Dood uit Duitsland – Regering van de wapenbedrijven

dood-uit-duitsland-–-regering-van-de-wapenbedrijven

01-09-21 05: 31: 00,

Kabinet hecht goedkeuring aan wapenexport naar oorlogs- en crisisgebieden

De federale regering heeft haar goedkeuring gehecht aan wapenexport ter waarde van 22,5 miljard euro tot nu toe in de huidige zittingsperiode. Dat is het resultaat van een antwoord van het ministerie van Economische Zaken op een vraag van Sevim Dagdelen (Die Linke), lid van de Bundestag, zoals dpa zondag meldde. De belangrijkste ontvangers waren twee NAVO-landen, Hongarije (2,66 miljard euro) en de VS (2,36 miljard). Tot de tien belangrijkste afnemerslanden van de Duitse wapenindustrie behoren echter ook verscheidene landen die noch tot het westerse oorlogsverbond noch tot de Europese Unie behoren – onder meer Algerije (2 miljard), Egypte (1,88 miljard) en Qatar (0,72 miljard). De uitvoer naar Egypte is bijzonder besmet omdat de regering in Caïro niet alleen beschuldigd wordt van schendingen van de mensenrechten, maar ook betrokken is bij de conflicten in Jemen en Libië.

De cijfers hebben betrekking op de periode vanaf de grondwet van de Bundestag 24. Oktober 2017

” Lees verder

%d bloggers liken dit: