Niemand van jullie

niemand-van-jullie

01-09-21 10: 00: 00,

Eén ding vooraf: ik ben ingeënt! Twee keer. Ik heb een wettelijk effectieve “G” verkregen door het mRNA-vaccin: het QR-code gegenereerde bewijs van mijn gehoorzaamheid op mijn mobiele telefoon. Mijn beslissing om me te laten vaccineren was geen krachtige beslissing, genomen uit persoonlijke verantwoordelijkheid. Ik ben gezwicht voor het schuldmechanisme. Wekenlang schaamde ik me voor mezelf. In de tussentijd heb ik mezelf vergeven en veel geleerd – over het gevoel noch bij de een noch bij de ander te horen, en over wat verantwoordelijkheid betekent.

Toen in februari de eerste gevallen van het virus in Duitsland bekend werden 2020, heb ik nauwelijks geluisterd. Ik omhelsde nog steeds mensen en socialiseerde. “Gewoon een normale virale griep!”, dacht ik. Maar op een gegeven moment was er geen ontsnappen meer aan. Iedereen had het over Corona, het verdubbelingsgetal, de R-waarde, toen de foto’s uit Italië, de eerste lockdown in Duitsland. Men zei al lang niet meer “Tot ziens”, maar “Hou je goed!” als afscheid. Beetje bij beetje werd ik meegezogen in een neerwaartse spiraal van verzet tegen angst en angst voor mijn eigen verzet. Nissen zoeken, gaten vinden in de plotseling alomtegenwoordige regels en verboden, dat is wat ik deed, al was het maar voor de kinderen.

Naakte paniek heeft me op geen enkel moment betrapt. Ons huis werd een informele shisha bar voor de vriendjes van mijn toenmalige 19-jarige zoon.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: