Ontslag van hooggeplaatste directieleden van de FDA doet nieuwe vragen rijzen over regelgeving en vrijgave van vaccins

ontslag-van-hooggeplaatste-directieleden-van-de-fda-doet-nieuwe-vragen-rijzen-over-regelgeving-en-vrijgave-van-vaccins

01-09-21 07: 29: 00,

Twee van de hoogste functionarissen van de FDA op het gebied van vaccins leggen hun functie neer, waardoor nieuwe vragen rijzen over de regering Biden en de manier waarop deze de FDA buitenspel heeft gezet.

Marion Gruber, directeur van het FDA’s Office of Vaccines Research & Review en al 32 jaar in dienst van het agentschap, vertrekt eind oktober, en OVRR-adjunct-directeur Phil Krause, die al meer dan tien jaar bij de FDA werkt, vertrekt in november. Het nieuws, dat voor het eerst werd gemeld door BioCentury, is een zware klap voor het vertrouwen in het vermogen van het agentschap om vaccins te reguleren.

De historische aankondiging komt op een bijzonder kritiek moment, nu de regelgevende instantie beraadslaagt over booster shots en kinderimmunisaties. Het vertrek komt ook doordat de regering onlangs de herziening van de boostervaccinaties door de FDA heeft versneld en heeft aangekondigd dat deze in de week van 20 beschikbaar zouden kunnen zijn. September zou beschikbaar kunnen zijn.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: