Queensland (Australië) geeft fascistisch voorbeeld in bouw concentratiekampen

queensland-(australie)-geeft-fascistisch-voorbeeld-in-bouw-concentratiekampen

01-09-21 04:49:00,

Natuurlijk noemen we het geen concentratiekampen, maar quarantainefaciliteiten en natuurlijk wordt het in beeld gebracht door mannen en vrouwen in pak die doen alsof het erg goed voor de maatschappij is: “Het in quarantaine stellen van ongevaccineerden zorgt ervoor dat de rest van de samenleving sneller open kan“. Dat het die kant op zou gaan voorspelde ik al in deze artikelenreeks.

Lekker ver buiten het zicht van de samenleving worden mensen in keurig ogende barakken geplaatst; natuurlijk met een slot erop. ‘Wir haben es nicht gewusst!’ zeiden de Duitsers na de tweede wereldoorlog en dat zal ook nu gelden, want door dit soort propagandafilmpjes (onderaan artikel) wordt het allemaal als zeer positief gebracht.

George Orwell noemde dat in zijn boek 1984 ‘double speak’ ook wel ‘new speak’ genoemd. Dat betekent zoveel als dat je aan iets negatief een positief klinkende benaming geeft. Zo klinkt het woord ‘vredesmissie’ toch een stuk positiever dan ‘op oorlogspad gaan’. ‘Pijnprikkels’ klinkt toch een stuk positiever dan ‘martelen’. ‘Kalmeerruimte’ klinkt een stuk beter dan ‘isoleercel’ en zo kunnen we nog vele voorbeelden bedenken.

Quarantainekamp is ook zo’n woord. Gaat u er maar vanuit dat het gevangeniskampen zijn; beter bekend onder de naam concentratiekamp. Aanschouw het ware gezicht van fascisme verhult achter pokerfaces en double speak parabelen van politici met zielloze ogen en besef dat het in Nederland niet lang meer zal duren eer hetzelfde gebeurt als u nu niet opstaat tegen het zich ontluikende fascsime.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: