Recensie: The Incredibles en The Incredibles 2, door Trevor Lynch

recensie:-the-incredibles-en-the-incredibles-2,-door-trevor-lynch

01-09-21 04: 00: 00,

Brad Bird is de regisseur van drie klassieke animatiefilms: The Iron Giant (1999), The Incredibles (2004), en Ratatouille (2007), evenals het kassucces vervolg The Incredibles 2 (2018). The Incredibles is een superheldenfilm die ook een liefkozend eerbetoon is aan de spionagefilms van de 1960s, in het bijzonder de klassieke Bond. Ik classificeer The Incredibles ook als een klassieker van de rechtse cinema omdat het expliciet anti-egalitair is en ook gezonde familiewaarden promoot.

Bob Parr is een Scandinavische bodybuilder die een cape en masker draagt om misdaad te bestrijden en levens te redden als de superheld Mr Incredible. Hij is enorm sterk en vrijwel onverwoestbaar. Zijn vrouw Helen is bij het publiek bekend als de superheldin Elastigirl. Haar lichaam is oneindig flexibel. Ze kan haar ledematen verlengen of plat slaan als een parachute of zeil. Hun superkrachten vallen samen met traditionele mannelijke en vrouwelijke archetypes.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: