Slaapwandelen in een niet-blanke toekomst, door Andrew Joyce

slaapwandelen-in-een-niet-blanke-toekomst,-door-andrew-joyce

01-09-21 04: 15: 00,

âOver zes van de tien blanke volwassenen van alle leeftijden zeggen dat het dalende aandeel van blanken in de bevolking goed noch slecht is voor de samenleving.â
Pew Research Center, augustus 23 2021

Ik was gefascineerd en gefrustreerd door een recente reeks opiniepeilingen uitgevoerd door het Pew Research Center over de houding ten opzichte van Amerikaâs dalende blanke bevolking. Hoewel er verschillende interessante lagen zitten in de bevindingen van Pew, is de belangrijkste boodschap dat een significante meerderheid van de blanke respondenten aangeeft dat zij vinden dat het dalende aandeel van blanken in de bevolking goed noch slecht is voor de samenleving. Met andere woorden, zij hebben het gevoel dat er niets fundamenteel zal veranderen voor hen of hun kinderen, ondanks hun afglijden naar de status van minderheid. Pew wijst erop dat âde 2020 volkstelling liet zien dat de V.S. een krimpende niet-Hispanic blanke bevolking had ⦠met 3% â of ongeveer 5,1 miljoen mensen â van 2010 tot 2020.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: