Update situatie Vietnam

update-situatie-vietnam

01-09-21 08:00:00,

Van onze correspondent in Vietnam, 26 augustus 2021 

In het kader van de uit de hand gelopen coviduitbraak in het Zuiden van Vietnam -Saigon- heeft de Amerikaanse vicepresident middels haar bezoek, 1 miljard USD commitment gedaan voor onder andere:

Citaat

De premier bevestigde dat de Vietnamese regering altijd bereid is de voorwaarden te scheppen voor Amerikaanse bedrijven om op gunstige wijze zaken te doen in Vietnam en de VS aan te moedigen en te bevorderen. Volgens de premier is van Amerikaanse bedrijven te verwachten dat zij de voorwaarden scheppen voor Vietnamese bedrijven met potentieel en sterke punten om te investeren in sectoren waar de vraag naar is (zoals de plannen van Vingroup om te investeren in elektrische voertuigen en batterijen). Elektrische voertuigen, met een investering van meer dan 1 miljard USD om bij te dragen tot het creëren van evenwicht in de bilaterale investeringen en handel.

Bron: LINK

Vingroup

Het beruchte investeringsbedrijf Vingroup is onlangs als “new champion” gehonoreerd binnen het WEF. Dit is een perfect voorbeeld van het zogenaamde “WEF-stakeholder capitalism”, Vingroup is een groot staatsbedrijf – wat perfect aansluit bij het WEF-corporate state visie. Uiteraard zijn dit duidelijk overheidsinitiatieven, waar investeringen rijkelijk vloeien.

CDC in Hanoi

Andere ontluisterende ontwikkelingen zijn het officieel openen van het Amerikaanse CDC kantoor in Hanoi, door de Amerikaans vicepresident.

Citaat:

“Met als doel de COVID-19-pandemie te voorkomen en de reactie op andere epidemieën in de toekomstige te ondersteunen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: