Verdeel en heers: over haat tegen andersdenkenden en wat we eraan kunnen doen

verdeel-en-heers:-over-haat-tegen-andersdenkenden-en-wat-we-eraan-kunnen-doen

01-09-21 03: 21: 00,

Niet de dwarsdenkers zijn een probleem, maar een onwaardige politieke elite die haar macht tracht te handhaven door de burgers te verdelen in haat en woede.

Bij de verboden dwarsdenk-demonstratie op 1 augustus 2021 deden zich verontrustende gewelddadige taferelen voor van de kant van de politie tegen individuele demonstranten. Een politieoptreden met gebruik van geweld is niet ongebruikelijk, zolang het dient om een verbod op samenscholing te doen naleven. Maar bij deze demonstratie lagen de zaken om twee redenen iets anders.

Arbitrair verbod door de autoriteiten

Ten eerste was het van tevoren al duidelijk dat het verbod op de demonstratie het gevolg was van willekeurig optreden van de autoriteiten. De Christopher Street Day bijvoorbeeld mocht zonder meer plaatsvinden en werd niet bestraft toen de deelnemers in groten getale afstandsregels en hygiëneregels overtraden. In het geval van de demonstratie in Querdenken was dit echter precies de rechtvaardiging voor een preventief verbod, en de indruk ontstaat dat de kwestie van een verbod nu afhangt van politiek gemak.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: