Zuid-Koreaanse militaire oefeningen en Noord-Koreaanse reactie

zuid-koreaanse-militaire-oefeningen-en-noord-koreaanse-reactie

01-09-21 08: 59: 00,

Elk voor- en najaar worden de inter-Koreaanse betrekkingen berucht op de proef gesteld door de jaarlijkse gezamenlijke militaire oefeningen van de VS en Zuid-Korea. Pyongyang heeft de Zuid-Koreaans-Amerikaanse militaire oefeningen lang bekritiseerd en noemt ze een “oefening voor een invasie van het Noorden”, terwijl Seoel en Washington de regelmatigheid en het defensieve karakter ervan benadrukken. Het niveau van de escalatie kan variëren naargelang van wat de Amerikaanse en Zuid-Koreaanse strategen uitwerken, maar in elk geval krijgen we te maken met een uitwisseling van scherpe verklaringen, en in ernstige gevallen beginnen journalisten te schrijven dat het Koreaanse schiereiland opnieuw op de rand van oorlog staat.

2021 was geen uitzondering, maar de auteur heeft de herfstsituatie op de voet gevolgd omdat het een ernstiger markering was van de toestand van de inter-Koreaanse betrekkingen dan het herstel van de communicatielijn.

De oefening zelf verliep vlekkeloos in de vorm van een computersimulatie en een stafspel,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: