60% van sterfgevallen boven de 50 zijn twee keer gevaccineerd

60%-van-sterfgevallen-boven-de-50-zijn-twee-keer-gevaccineerd

02-09-21 08:16:00,

Het vaak gehoorde refrein op dit moment is dat we in een “pandemie van de ongevaccineerden” zitten, wat betekent dat degenen die de COVID-prik niet hebben gekregen het grootste deel vormen van degenen die in het ziekenhuis worden opgenomen en sterven aan de Delta-variant. Op 20 augustus 2021 bijvoorbeeld, tweette de Engelse hoofdgeneesheer professor Chris Whitty:1,2

“Vier weken werken op een COVID-afdeling maakt de realiteit grimmig duidelijk dat de meerderheid van onze gehospitaliseerde COVID-patiënten ongevaccineerd is en spijt heeft van uitstel. Sommigen zijn erg ziek, waaronder jonge volwassenen. Stel uw vaccinatie alstublieft niet uit.”

Maar als je de tijd neemt om echt naar de gegevens te kijken, zul je ontdekken dat deze algemene verklaring misleidend is. Hier is een grafiek die is gepubliceerd in de Evening Standard, afkomstig van Public Health England:3

 
COVID-19 deltavariant ziekenhuisopname en overlijden in Engeland
 

 
Zoals u kunt zien, had op 15 augustus 2021 58% van de COVID-patiënten die in het ziekenhuis werden opgenomen en ouder waren dan 50 jaar, twee doses COVID-injecties gekregen en 10% had één dosis gekregen. Gedeeltelijk of volledig “gevaccineerde” personen maakten dus 68% van de ziekenhuisopnames uit.

Alleen in de categorie 50 jaar en jonger was een meerderheid, 74%, van de ziekenhuisopnames onder de niet-gevaccineerden. Whitty heeft echter volledig verzuimd onderscheid te maken tussen de leeftijdsgroepen. Hetzelfde geldt voor sterfgevallen. Ongevaccineerden vormen alleen de meerderheid van de COVID-doden in de leeftijdsgroep onder 50 jaar. In de groep boven de 50 jaar is de duidelijke meerderheid, 70%, gedeeltelijk of volledig “gevaccineerd”.

Het is ook onduidelijk of ziekenhuizen in het VK (en elders) iedereen die wordt opgenomen en positief test met een PCR-test nog steeds aanmerken als “COVID-patiënt”. Als dat zo is, zouden mensen met botbreuken of een aantal andere gezondheidsproblemen die helemaal geen symptomen van COVID-19 hebben, ten onrechte op één hoop kunnen worden gegooid met het totaal van “niet-gevaccineerde COVID-patiënten”.

Israëlische gegevens tonen aan dat COVID-vaccin faalt bij 50-plussers

In Israël, waar de vaccinatiegraad zeer hoog is dankzij de vrijheidsbeperkingen voor degenen die zich niet aan de regels houden,4 blijkt uit gegevens dat degenen die de COVID-vaccinatie hebben gekregen 6,72 keer meer kans hebben om besmet te raken dan mensen met natuurlijke immuniteit.5,6,7

De volledig “gevaccineerden” vormden ook het leeuwendeel van de ernstige gevallen en COVID-gerelateerde sterfgevallen in juli 2021,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: