Artsen: ‘Stop met massaal testen’

artsen:-‘stop-met-massaal-testen’

02-09-21 04:00:00,

De uitslag van een PCR-test kan géén basis zijn voor vrijheidsbeperkende maatregelen in het kader van de pandemiebestrijding.‘ Dit schrijven de artsen van het Artsen Covid Collectief. Stop met massaal testen, is dan ook de oproep van de artsen. ‘Een positieve PCR-test zegt niet of je besmettelijk bent. Daarom kan de test op zichzelf ook geen diagnose stellen. Alleen na beoordeling van gezondheidsklachten door een arts kunnen deze testen een extra check zijn. Het testen van mensen zonder klachten is medisch en ethisch gezien onacceptabel en onnodig.‘ 

Stop met dat zinloze testen

Het testbeleid lijkt nog de enige parameter te zijn aan de hand waarvan het virus in de publieke beleving ‘levend’ gehouden kan worden. De grote groep medici en medische medewerkers van Artsen Covid Collectief zien dan ook met lede ogen aan hoe het teruggeven van ooit normale vrijheden wordt gekoppeld aan een negatieve test of een dubbele vaccinatie. Volgens deze artsen (en talrijke groepen van artsen wereldwijd) laat een PCR-test alleen een stukje van een virus zien dat op geen enkele wijze aantoont dat een positief geteste persoon ook ‘besmet’ of voor anderen ‘besmettelijk’ is. Alleen een persoon mét verschijnselen zou in aanmerking moeten komen voor een test om vast te stellen of er sprake is van Covid of een andere veroorzaker.

De vraag die de artsen stellen, waar is de geneeskunst, is begrijpelijk. Gezondheid is uit onze eigen waarneming genomen en gekoppeld aan een via een computerprogramma ingestelde PCR-test.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: